دیدار با آیت الله صابری

جلسه ی کنفرانس هفتگی، این هفته در منزل آیت الله صابری و ضمن دیدار از ایشان برگزار می شود، لذا مختصری از زندگی نامه ی ایشان، جهت آشنایی بیشتر شما ارائه می شود.
ایشان در سال ۱۳۰۲ در یکی از روستاهای اطراف همدان (بیوک آباد) به دنیا آمدند. در سال ۱۳۱۹ وارد حوزه علمیه همدان شد و از محضر علمای آن شهر بهره برده و تحصیلات سطوح را به پایان رساند. در سال ۱۳۲۵ به شهر مقدس قم عزیمت کرده و از محضر بزرگانی همچون آیات عظام حاج سید احمد خوانساری، حاج سید محمد محقق داماد، حاج سید محمد حجت کوه کمری، گلپایگانی، علامه طباطبایی، بروجردی، و امام خمینی بهره برده و به درجه اجتهاد رسید.

در سال ۱۳۴۳ از طرف آیت الله گلپایگانی به ترکیه اعزام شد و به اقامه نماز جمعه و جماعت در مسجد شیعیان استانبول همت گماشت و با کمک به ساختن مسجد در شهرهای دیگر و تالیف و تشکیل جلسات مختلف به سامان بخشی امور شیعیان پرداخت.

در سال ۱۳۵۱ پس از هشت سال اقامت در ترکیه به دلیل مخالفت دولت ایران از فعالیت های فرهنگی در مسجد شیعیان ممنوع شد و به ناچار به ایران مراجعت کرد و تا سال ۱۳۵۷ چند بار از سوی آیت الله گلپایگانی برای رسیدگی به امور حوزه های علمیه و دیدار با علمای دینی سوریه، هند، و پاکستان به آن کشور ها مسافرت کرد.

در سال ۱۳۵۷ که از طرف آیت الله گلپایگانی جهت نظارت بر امور جاری «مجمع جهانی اسلام» در لندن به سر می برد، واقعه ورود امام به فرانسه پیش آمد و آقای صابری که در ایام تبعید امام به ترکیه از طریق مکاتبه با ایشان ارتباط داشت به دستور آیت الله گلپایگانی به پاریس رفت و در نخستین روزهای اقامت امام در نوفل لوشاتو با ایشان دیدار کرد و ضمن ابلاغ سلام آن بزرگوار از سوی مسلمانان مقیم لندن تلگرافی مبنی بر رعایت حال امام برای رئیس جمهور فرانسه فرستاد و مدتی بعد به ایران بازگشت.

در سال ۱۳۵۸ سفری به استرالیا رفت و با سخنرانی در دانشگاه بزرگ سیدنی به بیان اندیشه های امام و انقلاب پرداخت و در بازگشت پس از اقامت کوتاهی در کشورهای چین و ژاپن و آشنایی با وضع مسلمانان آن دیار به ایران بازگشت و به فعالیتهای حوزوی مشغول شد.

در سال ۱۳۶۲ برای بار دوم به ترکیه اعزام شد. دوره دوم اقامت ایشان در این کشور شش سال طول کشید و در این ایام مسلمانان شیعه و سنی و ترک و فارس در مراسم های برگزار شده توسط ایشان شرکت می کردند تا آنکه در سال ۱۳۶۸ پس از نماز جمعه ای که در خطبه های آن به جنایات عمال سعودی اعتراض و سوابق مبارزات ترکان عثمانی به آنان گوشزد شده بود، با دخالت مقامات سعودی توسط پلیس ترکیه بازداشت شد و از آن کشور اخراج شد و در مرز از طرف علمای آذربایجان و مقامات محلی مورد استقبال قرار گرفت.

آیت الله صابری مدتی پس از بازگشت به ایران برای دیدار با مسلمانان اروپا از سوی دفتر رهبر معظم انقلاب به کشورهای آلمان، اسپانیا، ایتالیا، بلژیک، و هلند سفر کرد و یک سال بعد نیز به نمایندگی مردم استان همدان در مجلس خبرگان دوم انتخاب شده و به نمایندگی از مقام معظم رهبری سالی چند ماه در جمهوری تازه استقلال یافته آذربایجان در باکو به سر می برد.

در حال حاضر ایشان مدتی است که به دلیل کهولت و بیماری در منزل هستند.

از ایشان تا کنون ده ها جلد کتاب در موضوعات فقهی، اخلاقی و اعتقادی به طبع رسیده است.